söndag 4 augusti 2013

Hund?

Det är ju lite lugna gatan just nu och det har varit skönt. Hunnit med en hel del i huset, kopplat av och firat makens far som fyllde jämnt.

På födelsedagsfirandet träffade jag två mycket söta hundar. Är lite småsugen på en hund nu när vi faktiskt kommer att ha plats för en. Det svåra är att hitta rätt ras.
Den ska vara glad och social, gilla att jobba men inte vara överaktiv. Den ska lika gärna kunna ligga på gårdsplan och mysa en hel dag som att hänga med på ridturer i skogen.
Hunden får även gärna vara ganska självständig men ändå gilla att gosa i soffan. Mellanstor eller stor, små hundar i stallet är inte i min smak.
Grymt Gullig!


Jag har förstås träffat många olika typer av hundar med en mängd olika personligheter. Hittills är det nog ändå rottweiler som ligger mig närmst om hjärtat. Men nu har jag träffat en Tibetansk Terrier och blivit lite småkär!

Håller man den trimmad och inte med sin långa päls verkar det vara en passande hund. Om inte annat så är den hemskt söt =)

Socker Söt!
 
Vi får se hur det blir med den saken. Jag har ju Zebb och Julia nästan på halvtid så det kanske blir lite många hundar på en gång!

Roger har varit på träning och vi jobbade delar ur LA:3. Han var fin i formen, riktigt uppe och bra i manken. Skänkelvikningarna blandar och ger lite, förvänd galopp och ryggning funkar bra och allra bäst går överstrykningen.
Vi siktar på debut i slutet av augusti!

 
Nu ska jag ut och trimma vidare med Roger!

Vi hörs!
/ Sophie

2 kommentarer:

  1. Åh, den tibetanska terriern var ju hur söt som helst! Den måste jag läsa lite mer om... Kanske ångrar mig om 'min' ras... Hihi...
    Och vilken fin bild på dig och Roger :-)

    SvaraRadera
  2. Ja visst är den jätte söt, terriern =) Fast det är ingen terrier den fick bara fel namn när rasen registrerades.!

    SvaraRadera