måndag 29 juli 2013

Mjukdelar?

Dagen började med en skön uteritt tillsammans med Roger. Han var lite seg i starten men piggnade till mot slutet av rundan. Kanske är han lika morgontrött som matte? ;)

Dagens projekt var att åka till veterinären med Fiona. Det var första gången hon skulle följa med till veterinären så jag var lite spänd över hur hon skulle uppföra sig med tanke på henne i bland rejält rödhåriga temperament!

Men hon skötte sig exemplariskt och kunde till och med vara inne på röntgen utan lugnande - duktiga tjejen!

Anledningen till dagens veterinärbesök var att hon för ett tag sedan fick en liten lustig svullnad i ena hasen. Ingen värme eller hälta och min tankar drogs åt något piphasliknande. Hon har ju en förmåga att sparka i väggarna rätt rejält när hon är brunstig.

I alla fall så har hon inte varit besvärad av detta och planen var att ta en plåt på det i höst när vi ändå skulle göra en allmänkontroll och kolla tänderna.

Som en röd ängel och inte som en röd djävul ;)

Men i fredags såg jag att hon inte var helt taktmässig i gången bak. Och det var det drabbade benet hon inte ville lyfta riktigt lika högt som det andra. Hon jobbade på fint men den lilla oregelbundenheten fanns där hela tiden.

Så vi fick en snabb kliniktid och vi passade på att gå igenom hela Fiona när vi ändå var på plats. Kontentan av dagen var att hon är i fin form, verkar inte ha någon ledpåverkan någonstans och inte heller något på röntgen.

Veterinären tror att svullnaden i hasen har med sparkandet att göra och det kan hänga i hop med otaktmässigheten. I varje fall verkar det vara en mjukdelsgrej så nu blir det antiinflammatoriskt ett tag. Skönt att det inte var värre än så =)

Så lugna gatan med hästarna ett tag för mig nu. Jag får väl passa på att njuta av lite mer ledig tid man vet aldrig när tillfället kommer igen!

God Natt!
/ Sophie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar