tisdag 21 maj 2013

Framtidsträning!

Jag vaknade inte på bästa humör i dag. Det åskade.
IOFS inget konstigt med det men just i dag skulle jag få möjlighet att träna på Norrköping International Horse Show Grand Prix bana. Det är inte varje dag man får en chans att rida på en internationell arena med allt vad det innebär med mässtält, mattält, reklambanderoller, flaggor, portaler, högtalare, blommor, vattengravar, stora läktare, VIP-tält, tunnlar att gå igenom. You name it!

Men åskan gav sig turligt nog och jag kunde ge mig i väg med Fiona på förmiddagen. Det regnade lite men det kan man ju leva med!

Carro brukar prata om framtidsträning. Med det menar hon att vi under ett pass testar på att jobba med något vi ska göra i framtiden. Exempelvis på kul testa en serie med Fiona, piaffera på Zigge eller testa byten med Roger. Dagens träning var också en typ av framtidsträning. Vi har haft som mål rätt länge att Fiona ska gå sjuårschampionatet och då behöver hon bland annat träna på sådana här miljöer.

Fille Fjonkan =)
 
Fiona skötte sig överlag riktigt fint. Hon var mest bekymrad över trafiken runt henne vid parekeringen där det är ( tungt belastade) vägar åt tre håll och åt håll fyra spelades det tennis. Jag vet ju att Fiona tycker det är jobbigt med mycket ljud och självklart glömde jag hennes transportöron. Så hon var riktigt stressar på parkeringen med det släppte efter tunnelpassagen. Väl inne på banan var hon lite tittig med gick fint att rida. Ingen WOW känsla till en början men vi är ju också lite ringrostiga nu när vi inte dressyrat på två veckor.
Som alltid när Fiona har lite svårt med koncertationen så gör hon allt jag ber om men utan känsla och lixom av bara farten, utan att vara riktigt med. Det gick ändå att byta fint och på slutet av passet hittade vi GRYMT fint trav =)
 
Tyvärr blev hon lika stressad av all trafik när vi skulle lasta och åka hem. Hon gick in snällt men jag hade hoppats på en mer nöjd avslutning på dagen.
 
Här är en liten kavalkad av bilder på min och Fionas arenadebut =)
 Pappa duktig fotograf =)
 
Efter lite lunch var det dax att snygga till Zigge och ta med honom bort till Åby. Och som han lös upp när han kom in på banan =)
Vi skojade lite jag och Carro att om vi kunde skippa alla grundridning och lätta tävlingsklasser skulle han vara lysande... GP-formen har han (även om han har just bara den?!) och helt klart är han en arenahäst!

Zigge Zuperstar

Han tittade inte på något, inte ens gubbarna som länge och omstädigt byggde upp ett rent - a - tent bredvid banan. Till råga på allt gick han det bästa han gått på hela året, med något undantag! Fortfarande ganska kämpigt i början av passen men på slutet var vi nära den där WOW - känslan vi fick häromdagen!

Jag fick med mig mycket hem från det passet. En ny träningsplan, en ny tävlingsplan och ett nytt verktyg. Bra valuta för pengarna alltså ;)

FFA var jag bara glad över att hittat lite bra känsla och fått tillbaka lite hopp om framtiden i hop med fina Zigge!

Här kommer lite bilder från Zigges arenadebut med den ständiga piloten - jag =)

Mamma duktig fotograf =)
 
Roger fick stå över den här gången . Eftersom han ska tävla två dagar på VRF i helgen kändes det som alldeles tillräckligt för hans unga hjärna ;)
 
I dag var en riktigt givande dag på måga olika sätt. Jag har lärt mig lite nytt om mina hästar och fått många matnyttiga saker med mig hem! Jag är verkligen tacksam att jag fick chansen att rida i en sådan speciell mijö och nu vet jag ju vart jag vill tävla vart efter.... Varför inte en GP på NIHS fina underlag ;)
 
God Natt!
/Sophie


1 kommentar: